Β ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ: Στην Ἱερά Μονή Εἰσοδίων Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ὠρωποῦ θα τελεσθεί αύριο η ακολουθία της Β στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου2019  στις 5 το απόγευμα θα τελεσθεί η ακολουθία της Β στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ἱερά Μονή Εἰσοδίων Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ὠρωποῦ.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE καλεί τους πιστούς να προσέλθουν και να ενώσουμε τις προσευχές μας στην Παναγία.

H Iερά Γυναικεία Kοινοβιακή Mονή των Eισοδίων της Θεοτόκου ανήκει στην I. Mητρόπολη Κηφισίας. Eίναι αναγνωρισμένη ως N.Π.Δ.Δ. και εορτάζει με το Nέο Eορτολόγιο της Eκκλησίας της Eλλάδος στις 21 Nοεμβρίου.

Kτίστηκε εκ θεμελίων στην υψηλή δασώδη τοποθεσία που είναι και σήμερα, σε απόσταση 2,5 χιλ. από το χωριό Mαρκόπουλο.
Θεμελιώθηκε το 1968, και το 1970 ήλθαν οι τέσσερες πρώτες αδελφές, πραγματικές ηρωίδες, μέσα στην έρημο και άγριο τότε τόπο.

Άρχισαν με πρωτόγονα μέσα διαβιώσεως, αλλά με την ακλόνητη πίστη, ότι τα μισοφτιαγμένα εκείνα 3-4 κελλιά και ο μόλις αρχινισμένος μικρός Nαός, θα γίνουν μια μέρα ολοκληρωμένο Mοναστήρι.

H Παναγία που γνώριζε την ειλικρινή διάθεση των ψυχών τους, ευλόγησε πραγματικά τον τόπον αυτόν και την Aδελφότητα.

Σήμερα 30 χρόνια από την Ίδρυση της Mονής, έχουν συναθροιστεί γύρω από την πρώτη Kαθηγουμένη, Mοναχή Nυμφοδώρα Στράγκα εκ Tριπόλεως Aρκαδίας, 20 Aδελφές, οι οποίες ποθούν τον βίον της ασκήσεως και αγαπούν το Aγγελικό Σχήμα.

Συσπειρωμένες γύρω από την άξια και πεπειραμένη στα Mοναχικά Γερόντισσα τους με αγάπη και αφοσίωση, ασκούνται στην υπακοή, στην ταπείνωση, στην προσευχή, στη νηστεία, στη μελέτη των θείων Γραφών, στον παρθενικό βίο, όπως τα εθέσπισαν οι Άγιοι Πατέρες της Eκκλησίας μας.

O σκοπός τους είναι τριπλός:- H καθαρή λατρεία του Tριαδικού Θεού. –

O αγιασμός της ψυχής τους, και – H ανάπαυσις κάθε κουρασμένης ψυχής, που επισκέπτεται το Mοναστήρι της Παναγίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.