Για παρατεταμένο επίπεδο κορύφωσης της πανδημίας στο οποίο βρισκόμαστε αυτή την περίοδο έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Π.Κ και Δ/ντης της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε – σύμφωνα με το μεντέλο του – ότι με την πτώση της κινητικότητας του εσωτερικού τουρισμού θα υπάρξει ελαφρά ανοδική πορεία και στη συνέχεια επιπέδωση της καμπύλης.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη το σύστημα δέχεται πίεση από τις νοσηλείες, ωστόσο οι ΜΕΘ λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες, ενώ το 60 με 70% της ισχύος του προσωπικού είναι απασχολημένο στις μονάδες και ένα λιγότερο ποσοστό στις κλινικές covid.

Ο καθηγητής δεν παρέλειψε να καυτηριάσει για μια ακόμα φορά την απαθή στάση ορισμένων θρησκευτικών και κοινωνικών ταγών που όπως είπε, επιβάλουν την αντιεμβολιαστική νοοτροπία τους και σε άλλους.

Αναφέρθηκε επίσης και στην γνωστή δήλωση του διεθνούς φήμης τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά , περί αμφιβόλου δοκιμής του εμβολίου, τονίζοντας με ειρωνικό τρόπο ότι τώρα διάγουμε την “Τσιτσιπιάδα περίοδο”.

Σε ότι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών είπε ότι το Λασίθι και τα Χανιά βρίσκονται μέσα στις 5 πρώτες ΠΕ σε ποσοστά εμβολιασμού, ενώ το Ηράκλειο είναι μεν σε καλύτερη θέση από το Ρέθυμνο, αλλά βρίσκεται σε χειρότερη από το μέσο όρο πανελλαδικά.

Κλείνοντας ο κ. Τζανάκης αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με ενορία – που βρίσκεται περιφερειακά του Ηρακλείου – γίνονται προσπάθειες οργάνωσης εμβολιασμού μέσα στην εκκλησία, ως μια πράξη κυρίως σημειολογική για να περάσει το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Τέλος με αυτή την ευκαιρία επιτέθηκε για μια ακόμα στους ιερωμένους που τάσσονται κατά του εμβολίου χαρακτηρίζοντας την στάση τους αντιθρησκευτική, αντιχριστιανική και αντι -ανθρώπινη!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.