ΕΚΚΛΗΣΙΑ : Για τις απειλές που δέχεται από αντιεμβολιαστικούς κύκλους μίλησε ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Για όσους δεν έχουν πειστεί ή αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό μίλησαν στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης, αφού εξήρε την προσπάθεια ιερέα στην Κρήτη που έκανε την εκκλησία εμβολιαστικό κέντρο, αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχεται από αντεμβολιαστές.

Σε σχετική ερώτηση, ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί αμελητέες τις οργανωμένες προσπάθειες απειλών που έχουν υπάρξει αυτές τις μέρες.

Αναφορικά με τη σχέση των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από αυτές τις απειλές με την Εκκλησία, σημείωσε: “Παρ’ ότι αυτοί οι άνθρωποι επικαλούνται την Εκκλησία μας και την θρησκεία μας, στην ουσία είναι εκτός της Εκκλησίας” για να συνεχίσει λέγοντας ότι “είναι μορφώματα τα οποία επικαλούνται την Εκκλησία και το κύρος της και την κοινωνική της αξία στη συνείδηση του κόσμου, προκειμένου, τρόπον τινά, να διεκπεραιώσουν δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. Είναι αμελητέοι, δεν τους εκλαμβάνουμε καν υπόψιν μας”.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας, κάνοντας έκκληση για την συνδρομή της στο προχώρημα τον εμβολιασμών, αναφερόμενος και στην περίπτωση του ιερέα στην Κρήτη ως παράδειγμα προς μίμηση.

Νωρίτερα, η κ. Λινού άσκησε κριτική στον ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας την απουσία ποιοτικών ερευνών καθώς και ερευνών σχετικά με το “ποιο μήνυμα και από ποιόν αποδίδει καλύτερα, όπως κάνουμε σε όλες τις πολιτικές καμπάνιες” όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Να αναζητήσουμε τα επιχειρήματα όσων δεν εμβολιάζονται και με τα αντίστοιχα επιχειρήματα να απαντήσουμε, να επιλέξουμε τα πρόσωπα που θα τα προβάλουν” σημείωσε η κ. Λινού, υπενθυμίζοντας πως κάτι τέτοιο έχει γίνει στις ΗΠΑ και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση Τσιτσιπά ως παράδειγμα αποτυχημένης πολιτικής επικοινωνίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.