Το πρόβλημα είναι ότι γύρω από αυτήν υπάρχουν 6-7 περιφερειακές ενότητες που επιβαρύνουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης με διασωληνωμένους από αυτές» σημείωσε.

Σήμα κινδύνου από τον καθηγητή Πνευμονολογίας, που υπογράμμισε ότι στους θανάτους αυτούς το 95% αφορά σε ανεμβολίαστους ανθρώπους
Δυσοίωνες προβλέψεις από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη για 1.000 νεκρούς το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει επανακάμψει δυναμικά στη χώρα μας. Μιλώντας στο Mega, υπενθύμισε ότι ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου είχε κάνει λόγο για 3.000 θανάτους μέχρι το τέλος του χρόνου. «Μέχρι τώρα από την 1η Οκτωβρίου έχουμε 961 θανάτους» τόνισε με νόημα, ενώ πρόσθεσε ότι στους θανάτους αυτούς το 95% αφορά σε ανεμβολίαστους ανθρώπους.

Ο Ν. Τζανάκης εξήγησε ότι στις περιοχές με υψηλό εμβολιαστικό ποσοστό, το ποσοστό των νοσηλειών είναι περίπου στο 6-7% σε σχέση με τα κρούσματα. «Ενώ το ποσοστό των νοσηλειών σε σχέση με τα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη είναι περίπου 15-20%», τόνισε.

Τέλος αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα, έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση. «Στη Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα ήταν ελεγχόμενο το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι γύρω από αυτήν υπάρχουν 6-7 περιφερειακές ενότητες που επιβαρύνουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης με διασωληνωμένους από αυτές» σημείωσε. Πάντως, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown, υποστηρίζοντας ότι έστω και δύσκολα το σύστημα – με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα – θα διαχειριστεί την κατάσταση, χωρίς να υπάρξουν σοβαρά ή οριζόντια μέτρα απομόνωσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.