Ι.Μ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου μας για τη φετινή πανήγυρη είναι οι προσφάτως εκλεγέντες από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος και Δράμας κ. Δωρόθεος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, τον οποίο με θερμούς λόγους υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας τόσο τον αδελφικό σύνδεσμο τους, όσο και το ότι η Μητρόπολη μας υποδέχεται σήμερα έναν Μητροπολίτη που διηκόνησε την τοπική μας Εκκλησία και κατέστη κληρικός της Μητροπόλεως αυτής ξεκινώντας την ιερατική πορεία και σταδιοδρομία από τη Λάρισα.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στη μετάνοια, τον ζήλο και την ομολογία του εορτάζοντος Αγίου και στο πώς σήμερα ο κάθε Χριστιανός οφείλει να κατανοεί, να τιμά και να βιώνει μια μεγάλη εορτή ενός Αγίου, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη χαρά με την οποία ο πολιούχος και προστάτης της πόλεως του Τυρνάβου δέχθηκε το μαρτυρικό του θάνατο, μία χαρά που όλοι οι Ορθόδοξοι πρέπει να έχουμε στη ζωή μας και να τη μεταδίδουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας, ενώ επεσήμανε το πόσο προνομιούχοι πρέπει να αισθάνονται οι Τυρναβίτες που έχουν ως προστάτη τους έναν τόσο Μεγάλο Άγιο και Μάρτυρα.

Οι πιστοί προσέρχονταν από νωρίς στον Ναό του Αγίου προκειμένου να ασπαστούν την Αγία Κάρα του και να προσκυνήσουν τον Τάφο του, ενώ παρόντες κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ήταν και οι άρχοντες του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Ιωάννη Κόκκουρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.