ΤΕΕΣ – Πανηγυρικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμών της 100ης επετείου από ιδρύσεως ενορίας διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου, την Κυριακή του Παραλύτου, στον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην Τύνιδα, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τυνησίας.

Της Θείας Μυσταγωγίας στον ιερό ναό προεξήρχε ο πατριαρχικός έξαρχος Αφρικής, μητροπολίτης Ζαράισκ Κωνσταντίνος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο της ενορίας πρωθιερέα Δημήτριο Νετσβετάγεφ.

Μετά το πέρας της εορταστικής Θείας Συνάξεως και της πομπής ο πρωθιερέας Δημήτριος καλωσόρισε τον ιεράρχη και του προσέφερε βιβλίο για την αρχαία Εκκλησίας της Καρθαγένης, που συνέγραψε ο ίδιος, καθώς και το επιγονάτιο με κεντητή αγία εικόνα του ιερομάρτυρος Κυπριανού, επισκόπου της Καρθαγένης και προστάτη της γης της Τυνησίας.

Αντιφωνώντας ο κ. Κωνσταντίνος συνεχάρη τον προϊστάμενο και το εκκλησίασμα για την 100η επέτειο της ενορίας και προσέφερε ως δώρο στην ενορία μια εικόνα της Παναγίας, ένα θυμιατό και λειτουργικά βιβλία, αναφέρει η ιστοσελίδα της Πατριαρχικής Εξαρχίας.

Με το διάταγμα του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου λαμβάνοντας υπόψη τους κόπους επ’ωφελεία της Αγίας Εκκλησίας ο πρωθιερέας Δημήτριος Νετσβετάγεφ παρασημαφορήθηκε με το παράσημο του Οσίου Σεργίου Ραντονέζ Γ΄ Τάξεως.

Πατριαρχικές τιμητικές διακρίσεις επίσης απονεμήθηκαν στους ενορίτες, μεταξύ των οποίων και στην πρεσβυτέρα Σ. Νετσβετάγεβα κα.

Ολοκληρώνοντας τη Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος προσέφερε σε όλους τους παρισταμένους πασχαλινά διακοσμητικά αυγά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.