Ρώσοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως το σκάφος δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ.

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία καθώς ουκρανικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κινείται προς τα ρωσικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στα ανοικτά των ακτών της Κριμίας αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για αλλαγή πορείας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), το ουκρανικό σκάφος ξεκίνησε από το λιμάνι της Μαριούπολης και κινήθηκε προς το Στενό του Κερτς, χωρίς να έχει υποβάλει αίτηση για τη διέλευση από το κανάλι Kerch-Yenikalsky.

Την ίδια ώρα πλοίο της ακτοφυλακής της FSB προειδοποίησε το ουκρανικό σκάφος πως πρέπει να συμμορφωθεί με τη ρωσική νομοθεσία, με εκείνο να αντιδρά και να συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, παρά την προειδοποίηση.

Ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι το σκάφος της Ουκρανίας βρίσκεται σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από το στενό του Κερτς και δεν αλλάζει πορεία, αποτελώντας «απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το σκάφος δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ. Στο μεταξύ η ανακοίνωση αναφέρει πως το ουκρανικό πλοίο φέρεται να δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μπει στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.