Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν προκειμένου να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια με άμεση προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Ειδικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου θα κάνουν επανέλεγχο σε όλα τα δημόσια κτίρια με προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης – Έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης και στις γεωτρήσεις
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ -ΜΕΑ.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήεμρα το μεσημέρι.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Σεπτεμβρίου και κινητοποιήθηκε εκ νέου η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και δίκτυα

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν προκειμένου να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια με άμεση προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Παράλληλα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Η Πολιτική Προστασία του Μαλεβιζίου λειτούργησε άμεσα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για αναφορές ζημιών σε κτίρια και οικίες (2813-400650) το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 19.00 σήμερα.

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα για τη δήλωση των ζημιών

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να δηλώνουν ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και κτίρια, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου όσο και μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου».

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική φόρμα με τίτλο «On line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό» όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία που απαιτούνται.

Στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα Πιστοποιητικά και στη συνέχεια Έκτακτα Αιτήματα και On Line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό. Ειδικά για την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αναβάθμιση της εφαρμογής μέσω play store ή app store.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.