Ο Αλέξης Τσίπρας , πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μίλησε τη Δευτέρα το πρωί στο ΣΚΑΪ στους Αταίριαστους μεταξύ άλλων και για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Δεν θα ιδιωτικοποιούσαμε τη ΔΕΗ , όπως είπε , με το που βγήκε η ΝΔ έκανε αυξήσεις , «ήταν άκαιρη και άστοχη η ιδιωτικοποίηση και αποτελεί το λόγο που πληρώνουμε τόσο ακριβό ρεύμα». Διερωτήθηκε αν θέλουμε τη ΔΕΗ με Δ κεφαλαίο ως οργανισμό κοινής ωφέλειας. Για επιδοτήσεις ρεύματος «δώσαμε 1 δις που δεν το έχει καταλάβει ο κόσμος. Είναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης, είναι σαν να επιδοτείς την αισχροκέρδεια» συνέχισε .

«Η ΔΕΗ θα ανακτήσει το Δ» , αν οι πολίτες ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρόσθεσε «θα υπάρχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και θα γίνονται έλεγχοι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αυτήν την εξέλιξη .Υπάρχει ζήτημα διαχειριστικής ανεπάρκειας .»

Αναφέρθηκε στην ακρίβεια που υπάρχει όταν είμαστε από τις ακριβότερες χώρες με το χαμηλότερο μισθό .Μίλησε για δέσμη μέτρων πέρα από τους ελέγχους και την ενεργοποίηση της ΡΑΕ , όπως μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και αύξηση κατωτάτου μισθού στα 800 ευρώ .

«Η κυβέρνηση έχει μια αντίληψη είναι να αφήνει την αγορά χωρίς να παρεμβαίνει το κράτος, είναι μια αντίληψη του Μητσοτάκη» όπως ανέφερε. «5 δις δόθηκαν σε απευθείας αναθέσεις παρακάμπτοντας διαδικασίες ΑΣΕΠ σε εταιρείες που φτιάχτηκαν δυο μέρες πριν. Άραγε έτσι θα διαχειριστούν το Ταμείο Ανάκαμψης;» αναρωτήθηκε.

«Ζήτησα εκλογές μετά την έρευνα Τσιόδρα -Λύτρα για την θνητότητα του πληθυσμού , όταν είμαστε στην χειρότερη θέση στη διαχείριση της πανδημίας για να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή. Θέλουμε να μπει φρένο σε αυτή τη συμφορά».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.