Σε συνάντηση με συνδικαλιστές, μίλησε για «τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Το κύμα ακρίβειας και η τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προμηνύει μια κοινωνική έκρηξη υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων ομοσπονδιών των εργαζομένων στη βιομηχανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ξεκάθαρα την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους, διότι, όπως είπε, “συνειδητοποιούμε ότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, 2 χρόνια πανδημίας βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, κυρίως όμως για τους εργαζόμενους”.

Οπως ανέφερε η βιομηχανία θα έπρεπε να είναι βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. “Δυστυχώς δεν είναι ,αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πραγματική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.”

“Βλέπουμε μια επίθεση τρομακτική με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα εργασιακά δικαιώματα, απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις ομαδικές. Βλέπουμε μια συνθήκη η οποία κατά την άποψή μας προμηνύει μια κοινωνική έκρηξη, μια κοινωνική κρίση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον όπως ανέφερε το φαινόμενο της εργολαβοποίησης είναι κυρίαρχο την ώρα που οι μισθοί παραμένουν σε επίπεδο προ κρίσης ενώ οι τιμές των βασικών προϊόντων και της ενέργειας αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από ένα κοινό διάλογο “να βρούμε λύσεις ώστε να μπει ένα φρένο στην συνολική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας, την διατήρηση των θέσεων εργασίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων”.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομοσπονδιών, τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση ότι όλα τα προβλήματά τους πηγάζουν από τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη. Κύριο και βασικό τους θέμα οι απολύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τα Λιπάσματα, μετά στα πετρέλαια Καβάλας και τώρα έρχεται η ΛΑΡΚΟ.

Όπως επεσήμαναν υπάρχει υτεράστιο ζήτημα με τις εργολαβοποιήσεις που συνδέονται άμεσα με τις απολύσεις. “Απολύουν για να απενεργοποιήσουν” είπαν χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κοντοσιάδης, προεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας.

Στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή συμμετείχαν οι εκεπρόσωποι από την Πανελλήνια νια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.