Διακριτικές αποστάσεις από στελέχη του κόμματος του που ασκούν κριτική στον Σωτήρη Τσίοδρα και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κρίση του κορωνοϊού τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. Αναφερόμενος μάλιστα στον στενό συνεργάτη του Θανάση Καρτερό είπε ότι πλέον δεν έχει θεσμικό ρόλο και δεν εκφράζει τις απόψεις της Κουμουνδούρου.

«Δεν πιστεύω ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του μπορεί να κριθεί από ορισμένα ψήγματα κριτικής» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας που χαρακτήρισε «καλό επιστήμονα» τον Σωτήρη Τσιόδρα και ξεκαθάρισε ότι το κόμματα του όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στηρίζουμε δεν σημαίνει βέβαια ότι σιωπούμε είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας ο οποίος έκανε εκτενείς αναφορές στις ελλείψεις του ΕΣΥ ενώ το κύριο βάρος της κριτικής του προς την κυβέρνηση αφορούσε τα οικονομικά μέτρα που έλαβε για την οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία.

«Να μην επιτρέψουμε να κυλήσει πάλι η χώρα στα μνημόνια» είπε ο κ. Τσίπρας που ζήτησε άμεσα να διατεθούν χρήματα από τα ταμειακά διαθέσιμα για να περιοριστεί η ύφεση. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του 2010 είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αντίληψη ανοσίας αγέλης στην οικονομία.

«Δύσκολη η μάχη με τον κορωνοϊό»

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στη μάχη κατά του κορωνοϊού η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους: «Είναι μια δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Δεν έχει τόσο νόημα τα κόμματα να ερίζουν, όσο το να προσπαθήσουν να συμβάλουν για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έχουμε ένα πολύ αδύναμο σύστημα υγείας.

Το ΕΣΥ συρρικνώθηκε τα μνημονιακά χρόνια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ξεκινάμε από μία μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν σε τόσα χρόνια μέσα σε ενάμιση μήνα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε μείωση προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά 19.500 προσλήψεις. Ελλείψεις σίγουρα υπάρχουν, αλλά το κρίσιμο δεν είναι να σκεφτούμε με όρους κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.