Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί», το κρέας είχε την τιμητική του και οι μυρωδιές της τσίκνας κατέκλυσαν την ατμόσφαιρα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και το πανέμορφο περιβάλλον, η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ μαζί και με τους κληρικούς, γιόρτασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, ένα έθιμο της Ορθόδοξης παράδοσης κατά το οποίο καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Το έθιμο λαμβάνει χώρα την Πέμπτη, λόγω του ότι οι ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας, της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, της καλουμένης Κρεατινής.

Από νωρίς το απόγευμα οι ψησταριές που είχαν ετοιμαστεί από μέλη της Νεολαίας έπιασαν… δουλειά! Τα κάρβουνα άναψαν και η μυρωδιά των φρέσκων κρεάτων απλώθηκε παντού. Η μουσική που συνόδευε την παρέα, η οποία συνεχώς διευρυνόταν σε έναν μεγάλο κύκλο, ήταν παραδοσιακή και εύθυμη, προερχόμενη από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδας. Όλοι οι παριστάμενοι έγιναν μία παρέα και τίμησαν την ημέρα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος ευχήθηκε στους νέους εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ενώ τούς υπενθύμισε τα λόγια του κατά την άφιξή του στην Αυστραλία: Ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα στέκεται πάντοτε στο πλευρό τους, ακούγοντας την φωνή τους, στηρίζοντάς τους στις δυσκολίες, δίνοντάς τους ευκαιρίες για το μέλλον τους. Ο Θεοφιλέστατος πρόσθεσε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντοτε ανοιχτή για να τους δεχτεί όλους για να ανταλλάξουν σκέψεις και τους υπενθύμισε ότι και ο ίδιος είναι γεννημένος στην Αυστραλία, υπήρξε και αυτός στην ίδια θέση με αυτούς και έτσι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες τους και τις ανησυχίες τους, γνωρίζοντας καλά την νοοτροπία. «Το μόνο που σας ζητώ», κατέληξε, «είναι να είμαστε αγαπημένοι, ενωμένοι και φίλοι μεταξύ μας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βραδύ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.