Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά, είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα, σε σχέση με το Κυπριακό.

Η γραμμή, είτε εκφράζεται από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, είτε από τον Αντιπρόεδρο του στα κατεχόμενα Τζεβντέτ Γιλμάζ, είτε από τον εκπρόσωπο του Κυβερνώντος Κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, είναι η ίδια, και γίνεται ολοένα και πιο σκληρή.

Με την Άγκυρα να ξεκαθαρίζει μάλιστα, πως στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα θέσει θέμα εξοπλισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, από Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία.

Ομέρ Τσελίκ, Εκπρόσωπος ΑΚΡ
Αυτό το θέμα θα είναι στην ημερήσια διάταξη στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Πρέπει να διασφαλιστεί η κυριαρχία και η ισότητα της ΤΔΒΚ, προκειμένου να προκύψει μια διαπραγμάτευση, από εδώ και στο εξής. Οποιαδήποτε προσέγγιση αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν θα γίνεται αποδεκτή από την Τουρκική Δημοκρατία.

Είναι αναπόφευκτο να τεθεί το θέμα στην ατζέντα, τόνισε ο Τσελίκ, καθώς όπως είπε, η παρούσα κατάσταση στο νησί, δεν είναι μία.. υγιής κατάσταση.

Ομέρ Τσελίκ, Εκπρόσωπος ΑΚΡ
Όλοι αυτοί θα πρέπει να σταματήσουν να δηλητηριάζουν τη διαδικασία κάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις από κοινού με τους Ελληνοκύπριους και ενισχύοντας το οπλοστάσιό τους. Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να μεταβάλει το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ισότιμοι λαοί και δύο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο. Εδώ, οι πρόσφατες προσεγγίσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ δεν ήταν καθόλου θετικές.

Ο Τσελίκ έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε Αμερικανούς γερουσιαστές, και βεβαίως τον Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ομέρ Τσελίκ, Εκπρόσωπος ΑΚΡ
Η Τουρκία δεν θα κατευθύνει τα βήματά της ανάλογα με τα καπρίτσια τους. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτική κακομαθημένη η οποία θέτει σε κίνδυνο την κοινή ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Ενώ το… παραλήρημα του περιλάμβανε και την Ελλάδα και τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ είναι ορισμένη στις 11 και 12 Ιουλίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.