Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, όλα τα προβλήματα προκλήθηκαν από «την απέναντι πλευρά» υπονοώντας την Ελλάδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας από τη Συρία έως τη Λιβύη και από την Κύπρο, το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο», δήλωσε την Κυριακή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «εναι υποχρέωσή μας να μειώσουμε την επιρροή αυτών των κρίσεων προς την χώρα μας. Έχουμε προτεραιότητες:

Πρώτο, να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Κύπρο, το Αιγαίο μέχρι την Μεσόγειο, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας. Δεύτερο, να συμβάλουμε με την ειρήνη και την ευημερία στις περιφερειακές και παγκόσμιες κρίσεις».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε: «Υπάρχει στήριξη για τον ρόλο της Τουρκίας, όμως δεν πρέπει να είναι μόνο λεκτική στήριξη, αλλά και ουσιαστική».

Στη συνέχεια είπε: «Όποιο είναι στο συμφέρον της χώρας μας, εκείνο πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε με μια ρεαλιστική νοοτροπία. Ξέρουμε ποια είναι η δύναμή μας. H σκληρή και ήπια δύναμή μας ξέρουμε ποια είναι. Όμως ξέρουμε πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με ισορροπημένο τρόπο και να είναι μία “έξυπνη δύναμη”».

Ολοκληρώνοντας δήλωσε: «Ξέρετε υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις μας με ορισμένες χώρες της περιοχή μας. Στα περισσότερα από αυτά, αν το παρατηρήσετε σχεδόν όλα ήταν προβλήματα τα οποία προέρχονταν από την απέναντι πλευρά και όχι από εμάς. Όμως συνεχίζονται οι διαδικασίες ομαλοποίησης. Εμείς θέλουμε σταθερότητα στην περιοχή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.