Αυτή στιγμή βιώνουμε ένα ριμπάουντ του πρώτου επιδημιολογικού κύματος” εκτίμησε ο Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας.

Ο κ. Τσακρής παρατήρησε πως “υπάρχει μια αυξητική τάση” το τελευταίο διάστημα, προκρίνοντας αφενός την οικειοθελή χρήση μάσκας και αφετέρου τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, “για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας στις γεωγραφικές περιοχές”. Τα δεδομένα “δείχνουν τη σημασία των δύο αυτών μέτρων στον έλεγχο της πανδημίας, χωρίς να προκαλούν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις” σημείωσε ο κ. Τσακρής.

“Υπήρχε μια τέτοια σκέψη” επιβεβαίωσε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας αναφορικά με τη χρήση μάσκας και στην Εκκλησία, με τον κ. Τσακρή να τονίζει, ωστόσο, ότι “εκεί που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι σε γάμους και βαφτίσια”, ώστε να μην προκύψουν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης. Κάνοντας λόγο για “στοχευμένη προσπάθεια” στη διαδικασία ανίχνευσης κρουσμάτων, ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι “θα πρέπει να ελέγχονται τόσο οι συμπτωματικοί, όσο και οι ασυμπτωματικοί”, όπως και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται “πιο συστηματικά και οργανωμένα το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας υπογράμμισε πως πρέπει “με τους μικρότερους κλυδωνισμούς στην οικονομία, να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία” και ανέφερε πως “είμαστε πιο μπροστά στον τομέα αυτό σε σχέση με άλλες χώρες” ως προς τον έλεγχο των εισαγόμενων περιστατικών. Επιπλέον, ο αλγόριθμος EVA “κατάφερε να εντοπίσει γρήγορα τη διασπορά της πανδημίας από τις βόρειες χώρες” και προειδοποίησε ότι “πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εργαστηριακή επιτήρηση των αναπνευστικών λοιμώξεων και της γρίπης” από το φθινόπωρο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.