ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ: Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 19.00 - Των δέκα παρθένων με το τροπάριο της Κασσιανής.

Εκκλησία Live – Ακολουθία του Νυμφίου Μεγάλης Τρίτης Ζωντανά. Εσπερινός Μεγάλης Τρίτης με την παραβολή των δέκα παρθένων – Ευλογία και Αγιασμός. Μεγάλη Εβδομάδα. Εσπερινός Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 στις 19.00 το απόγευμα. Το Τροπάριο της Κασσιανής.

Όρθρος Μεγάλης Τετάρτης: ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Ακολουθία του Νυμφίου Μεγάλης Τρίτης με την παραβολή των δέκα παρθένων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 19.00.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ: Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 19.00 – Των δέκα παρθένων με το τροπάριο της Κασσιανής.

ΚΑΣΣΙΑΝΗ
ΤΡΟΠΑΡΙΟ

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ: Ακολουθία του Νυμφίου με την παραβολή των δέκα παρθένων – Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ακολουθια Νυμφιου
Μεγαλη Τριτη
Μεγαλη Εβδομαδα
Τροπαριο τησ Κασσιανησ
Εσπερινοσ
Νηστεια
Παρακληση
19 Απριλιου
vesper service
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.