Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19). 180 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης είχαμε 22 θανάτους συμπολιτών μας ενώ 244 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωναϊού είχαμε να ακούσουμε πάρα πολλές ημέρες για την χώρα μας.

Παρόλα αυτά όλο αυτό το διάστημα οι Εκκλησίες παραμένουν ουσιαστικά κλειστές για το κοινό. Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και τους πιστούς να αναρωτιούνται τι κωδικό να στείλουν για να καταφέρουν να ανάψουν ένα κεράκι. Με πολύ αυστηρούς κανόνες.

Ακούγαμε από τους διάφορους «ειδικούς» ότι η εορτή των Θεοφανείων θα αποτελέσει εστία νέου κύματος και διασποράς του κορωναϊού στη χώρα. Ανέφεραν, δε, ότι η Εκκλησία έκανε «αντάρτικο» και έριξαν το Σταυρό για καθαγιασμό των υδάτων. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις παρενέβη εισαγγελέας και δόθηκαν πρόστιμα και από το λιμενικό σε Ιερείς και κληρικούς.

Πέρασαν πολλές ημέρες πάνω από το όριο που είχαν θέσει (10 με 15 ημέρες). Βρισκόμαστε μάλιστα σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα μετά τα Θεοφάνια και όλο αυτό το διάστημα βλέπαμε τα νούμερα των κρουσμάτων να μειώνονται. Τα κρούσματα κορονοϊού άρχισαν να αυξάνονται και πάλι τον Φεβρουάριο.

Μήπως κύριοι «ειδικοί» τελικά η Εκκλησία δεν είναι τόπος υπερμετάδοσης του κορονοϊού, όπως θέλετε να παρουσιάζετε;

Από ότι φαίνεται, σύμφωνα με τα δικά σας νούμερα, μάλλον οι πιστοί, ο κλήρος και ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία τηρούν τα μέτρα και είναι υπόδειγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μήπως το «αντάρτικο» μερικών Μητροπολιτών και Ιερέων με τον καθαγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνια δεν επιβάρυνε τελικά την πανδημία στην χώρα;

Μήπως κύριοι της κυβέρνησης οφείλετε μια συγνώμη προς την Εκκλησία και τους πιστούς για τη συμπεριφορά σας το προηγούμενο χρονικό διάστημα όπως και να αναθεωρήσετε την εν γένει στάση σας απέναντι στις απαγορεύσεις στους Ιερούς Ναούς.

Μήπως αξιότιμοι κύριοι της δικαιοσύνης πρέπει να αθωώσετε άμεσα και να διαγράψετε τα πρόστιμα προς τους πιστούς και κλήρο;

Τελικά πιστοί και κλήρος φαίνεται ότι τηρούν τα μέτρα και σέβονται την υπόλοιπη κοινωνία. Ήρθε η ώρα να γίνει ανταπόδοση αυτού του σεβασμού απέναντι σε πιστούς και Εκκλησία.

Όλα τα παραπάνω τροφή για σκέψη.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.