Το πρωΐ της Τρίτης της Διακαινησίμου 4 Μαϊου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων πόλεως της Ιεράπετρας, όπου κατά την παράδοση τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα τελείται Θ. Λειτουργία και μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, τέλεσε τα προγραμματισμένα ιερά μνημόσυνα και μνημόνευσε όλους τους πατέρες και αδελφούς που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως. Στη συνέχεια ο τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως, καθώς και στους τάφους των μνημονευθέντων κατά τα ιερά μνημόσυνα ως και άλλων προσφιλών προσώπων. Επίσης, οι Ιερείς της πόλεως μνημόνευσαν τους κεκοιμημένους που αναπαύονται στο Κοιμητήριος της πόλεως.

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία παρέστησαν πολλοί Ιεραπετρίτες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.