Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος. Χθες βράδυ, έλαβε χώρα τρισδιάστατη παράσταση πάνω από την Αγία Σοφία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Η Αγία Σοφία είναι καρδιά του κόσμου και πάντα θα ακούγεται η φωνή του Ιμάμη», λένε οι Τούρκοι.

Στο τρισδιάστατο βίντεο ακούγεται η αναφορά στον Πορθητή.

“Προχώρησε προς την Κωνσταντινούπολη δίχως να φοβάται με την καρδιά του να φλέγεται για την κατάκτηση. Μαζί με τον ιερό στρατό του ή θα έπεφτε νεκρός, ή θα γινόταν ο Πορθητής. Ύψωσε τη σημαία ακριβώς στη μέση της Πόλης και εξακολουθεί να κυματίζει εδώ και αιώνες.

Ήχησε και τον ήχο του μουεζίνη στην Αγία Σοφία. Με την μαγεία σου, με την υπερηφάνεια σου, με το νάζι σου, με τον Κεράτιο σου και τον Μαρμαρά σου, με τον Βόσπορο, με τον στόχο σου την Αγία Σοφία, η οποία είναι η καρδιά του κόσμου και εδώ δεν θα σιωπήσει ποτέ το κάλεσμα του ιμάμη για προσευχή. Η Κωνσταντινούπολη θα υμνείται για πάντα με το όνομα του Πορθητή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε μπροστά σε χιλιάδες Τούρκους που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, ότι οι σημερινοί Τούρκοι πρέπει να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς, όπως «έθαψαν οι πρόγονοί μας το Βυζάντιο» και αναφέρθηκε στο όραμα του 2053 για τη μεγάλη Τουρκία.

Πιο αναλυτικά: «Πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι διότι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική. Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053, να καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ως προστάτης των απανταχού αδικημένων λαών, λέγοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο γίνονται οι ειδικές επιχειρήσεις στη Συρία και στη Λιβύη.

«Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο», τόνισε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι “λέμε στοπ στην Κριμαία”.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος «δεν πήρε μόνο την Κωνσταντινούπολη. Κατέκτησε τη Σερβία, τον Μοριά, την Αθήνα, την Μολδοβλαχία, τη Βοσνία Ερζογοβίνη και την Αλβανία. Eίναι και ο Πορθητής των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου για να έχουν λόγο οι Οθωμανοί εκεί».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.