Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας Μεγάρων τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20ης Μαΐου 2024 Τρισαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών του οικείου Μητροπολίτου και άγοντος τα ονομαστήριά του Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Βουλής, ο Δήμαρχος και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Οργανώσεων, με παραδοσιακές στολές και πλήθος πιστών, τους οποίους καλωσόρισε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην πίστη και την τόλμη των Μυροφόρων και στην προσφορά προς την Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τόνισε ότι όταν εορτάζουν οι Άγιοι, εορτάζουμε μαζί τους και όλοι οι πιστοί, γεγονός που μας γεμίζει χαρά πνευματική.

Αναφέρθηκε τέλος στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, προς τον οποίο ευχήθηκε πολυχρόνια και καρποβριθή Αρχιερατεία.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων πλαισιουμένης από την τοπική Φιλαρμονική, την οποία παρηκολούθησαν πολλοί πιστοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.