Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Πολιούχου Ναούσης Οσίου Θεοφάνους, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονος, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Ιωαννίνων, γενετείρας πόλεως του Οσίου Θεοφάνους, Μαξίμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του ανεφέρθη στους ηρωικούς αγώνες των Ναουσαίων και τις χρυσές σελίδες που έγραψε η πόλη της Νάουσας στη νεώτερη Ιστορία, και στη ζωή του Οσίου Θεοφάνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: “….. Μπορεί το Συναξάριο να μη δίνει πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή του Οσίου Θεοφάνους, όμως καλύτερα Συναξάρια αποτελεούν οι καρδιές των ανθρώπων, που διατηρούν αμείωτο το σεβασμό προς τον Όσιο και άσβεστη τη μνήμη των προς την πόλη της Ναούσης θαυμασίων του, τα οποία ως παρακαταθήκη μεταλαμπαδεύουν στην ψυχή των παιδιών τους..”, πλείστα των οποίων παρίσταντο και εκοινώνησαν.

Συνεχάρη δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης για τη συμπλήρωση του χρυσού Ιωβηλαίου 50ετούς ιερωσύνης και 25 ετών καλλικάρπου Αρχιερατείας στηυν Αποστολική Μητρόπολη Βεροίας.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος προέβη σε χειροθεσία Αναγνώστου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίων κ. Μάξιμος ετέλεσε την Ακολουθία των Κολλύβων του Οσίου.

Εν συνεχεία, στηυν παρακείμενη του Ναού λαμπρή Αίθουσα Εκδηλώσεων παρουσιάσθηκε μουσικό δρώμενο με θέμα τη ζωή του Οσίου Θεοφάνους από τους Ιεροψάλτες και τα παιδιά των Χριστιανικών Ομάδων Ναούσης.
Επλέγων τις Εκδηλώσεις, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων τίμησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ και Ιωαννίνων κ. Μάξιμο με το Μετάλλιο 25 Αρχιερατείας του, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το εσπέρας επιστρέφει στην Ερμούπολη.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.