Στον Ιερό Μητροπολιτκό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Κιλκίς, τελέσθηκε σήμερα Τριασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’. Συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. Στη συνέχεια τελέσθηκε το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ (Σιγάλα) του εξ Ερμουπόλεως.

Κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέλαβε και τη διακονία του θείου λόγου.

Ειδικώτερα, στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, κατά την οποία δύο διαφορετικοί άνθρωποι προσήλθαν στον Ίδιο Θεό, αλλά δεν είχαν την ίδια ανταπόκριση απ’ Αυτόν: ο ένας, χάρη στην ταπείνωση, την αυτογνωσία και την αυτομεμψία του «κατέβη» δικαιωμένος και εσωτερικά αναγεννημένος, ο άλλος, όμως, έφυγε εγκλωβισμένος στον εγωισμό και την αλαζονεία του.

Αφού δε ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο για την πρόσκλησή του, μίλησε για την προσωπικότητα του αοιδίμου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, ο οποίος συνέχισε το έργο των προκατόχων του στην καλλιέργεια του πνευματικού γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου, έργο το οποίο συνεχίζει και διευρύνει ο άξιος διάδοχός του κ. Βαρθολομαίος, ποτίζοντάς τον πνευματικό αγρό της ακριτικής αυτής Μητροπόλεως με ιδρώτα και δάκρυα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.