ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Πατριαρχικού Ναού στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 14ης Απριλίου 2024, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και Ικονίου κ. Θεολήπτου, κατά την οποία τελέστηκε, σύμφωνα με την σχετική συνοδική απόφαση, το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά την παρελθούσα τριετία κοιμηθέντων αειμνήστων Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, Γέροντος Νικαίας Κωνσταντίνου, Συνάδων Διονυσίου, πρώην Αμασείας Παύλου, Τρανουπόλεως Γερμανού, Ηλιουπόλεως και Θείρων Χρυσοστόμου, Δράμας Παύλου, Σασίμων Γενναδίου, Πισιδίας Σωτηρίου, Διοκλείας Καλλίστου, πρώην Γουΐννιπεγκ Ιωάννου, Φιλομηλίου Ηλία, πρώην Βελγίου Παντελεήμονος, Γέροντος Περγάμου Ιωάννου, Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ, Αρίστης Βασιλείου, Μετρών και Αθύρων Δημητρίου και Ευκαρπίας Ιεροθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Kamyanovich.

Εκκλησιάστηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων με τη συνοδεία του και οι Μητροπολίτες Προύσης κ. Ιωακείμ και Σελευκείας κ. Θεόδωρος, κληρικοί και πιστοί από την Πόλη.

Στη συνέχεια παρετέθη επιμνημόσυνος δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου, κατά την οποία ο Οικουμενικός μίλησε για την προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία των μνημονευθέντων μακαριστών Αρχιερέων, οι οποίοι διακόνησαν σε διάφορες Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ι. Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης κ. Λάζαρος Θεοδοσίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.