Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, χοροστατήσας κατά την Θείαν Λειτουργίαν, σήμερον, Κυριακήν, 22αν Νοεμβρίου, εν τω Κοινοτικώ Ιερό Ναώ του Αγίου Νικολάου της νήσου Χάλκης, ετέλεσε εν τω τέλει αυτής τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προ εβδομάδος ακριβώς,απροσδοκήτως κοιμηθέντος εν Κυρίω αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασεν εις το ολιγομελές ποίμνιον της νήσου, πρωτίστως την βαθείαν λύπην του διά τον αδόκητον θάνατον του Μητροπολίτου Ιωάννου, μετά του οποίου συνεδέετο επί μίαν 30ετίαν και πλέον.

Εις την συνέχειαν δε ανεφέρθη εις την δυναμικήν της πολυετούς ποιμαντικής και διοικητικής του δραστηριότητος εν Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά, όλως δε ιδιαιτέρως εις την εν Χριστώ συναλληλίαν του.

Κατέληξε δε ειπών, οτι δεν ήτο ίσως τυχαίον ότι ο Κύριος τον εκάλεσε πλησίον Του κατά την Κυριακήν του «καλού Σαμαρείτου»15ην Νοεμβρίου, καθότι ο αείμνηστος, ιερεύς ών και Αρχιερεύς της Εκκλησίας Χριστού, εγνωρίζετο και εφημίζετο ως φορεύς των αγαθών αισθημάτων του Σαμαρείτου, εξ ού και πολύκλαυστος.

Αιωνία αυτού η μνήμη!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.