Την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης, με την παρουσία των κληρικών της πόλεως και των υπαλλήλων των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, από τον Νοέμβριο 2013 έως τον Μάρτιο 2014, χρημάτισε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, διακονώντας τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Φρόντισε για την κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Είχε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και οργάνωσε την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, στον οποίο και παρέδωσε τη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι, παρά τη σύντομη Τοποτηρητεία του, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον κλήρο της Πιερίας και κέρδισε τη συμπάθεια και τον σεβασμό των πιστών.

Υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, πρότεινε τη διοργάνωση στην Πιερία της 29ης Διεθνούς Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων για Θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεπτοκαρυά τον Οκτώβριο 2017.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τοποτηρητού Κίτρους Ιγνατίου, επικοινώνησε με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του καθώς και των κληρικών και πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης οι σημαίες έχουν αναρτηθεί μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους της τοπικής Εκκλησίας.

Τρισάγιο στην Κατερίνη για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιο


Τρισάγιο στην Κατερίνη για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιο

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.