Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998, τελέστηκε εχθές, Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, συνεπικουρούμενο από τον π. Χαράλαμπο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά εκπροσώπησαν ο Διοικητής του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Δημήτριος Τζαμάλης και ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μπαλαούρας.

Στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ελληνικού – Αργυρούπολης, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας, η Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής, η Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.), το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, εκπρόσωποι όμορων Δήμων γύρω από τον Υμηττό, εκπρόσωποι Εθελοντών Π.Σ., εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ. και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.