Τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουλίου 2021, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το τρισάγιο για τους μαχητές της Αντίστασης και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στο Μνημείο Δημοκρατίας, που βρίσκεται στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο τρισάγιο, το οποίο τέλεσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, ο πατέρας Παναγιώτης εκ μέρους του Πανιερ. Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν.

Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του πρώην Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμος Στροβόλου, ο Δήμος της κατεχόμενης Κυθρέας, η παγκύπρια οργάνωση πεσόντων αντιστασιακών, το Παγκύπριο Δημοκρατικό Κίνημα, η Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης, ο σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας, το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, η οικογένεια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και συγγενείς των πεσόντων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.