Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής τέλεσε Τρισάγιο στο Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας για την ανάπαυση της ψυχής του Πατριάρχη της Σερβίας κυρού Ειρηναίου ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή ενώ την Κυριακή τελούνταν η Εξόδιος Ακολουθία του.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή μορφή της Σερβικής Εκκλησίας σχολιάζοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο οδήγησε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ενίσχυσε σημαντικά την ζωή της σερβικής κοινωνίας και συνέβαλλε στην προσέγγιση της Εκκλησίας στους ανθρώπους και των ανθρώπων στην Εκκλησία. Αγωνίστηκε για τη διατήρηση και την προώθηση της πίστης και των αξιών της Ορθοδοξίας σε μια κοινωνία που επηρεάζεται από την εκκοσμίκευση» ενώ στο τέλος διάβασε το μήνυμα που έστειλε στην Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων στο οποίο έγραφε:

«Με βαθιά θλίψη, έμαθα για την κοίμηση του αγαπημένου μας αδελφού στον Κύριο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ειρηναίος, ο Πατριάρχης της Σερβίας, ήταν ένας σεβάσμιος και γνωστός χαρακτήρας της σύγχρονης Ορθοδοξίας. Μοιραζόμαστε τον πόνο που προκαλούνται από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και προσφέρουμε, εκ μέρους των Ιεραρχών, κληρικών και πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, αδελφικά συλλυπητήρια στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας. Προσευχόμαστε στον Χριστό, τον Κύριό μας, αυτόν που είναι η Ανάσταση και η Ζωή (πρβλ. Ιωάννης 11:25), για να αναπαύσει με τους δίκαιους την ψυχή του Πατριάρχη Ειρηναίου στο φως, την ειρήνη και την αγάπη της Αγίας Τριάδας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.