Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πιτσβούργου κυρού Μαξίμου.

Κατά την τέλεση του Αρχιερατικού Τρισαγίου τον Σεβασμιώτατο πλασίωναν οι Καλλιμασιώτες Ιερείς, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Οικονόμος Κωνσταντίνος Κρουσουλούδης και Οικονόμος Βίκτωρ Μελαχροινούδης, ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος Θεόφιλος Τσιγκαλάγης, που μένει στην Καλλιμασιά και ο Αρχιδιάκονος Απόστολος Λάρδας.

Στο λόγο του, προς τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην καταγωγή του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Μαξίμου από την Καλλιμασιά της Χίου, γόνος ιερατικής οικογενείας, στην άρτια θεολογική του κατάρτιση στην περίφημη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην ανέλιξή του σε όλους τους βαθμούς της ιεροσύνης και στη θητεία του ως Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στην μακρά αρχιερατική του διακονία ως Επίσκοπος και μετέπειτα ως Μητροπολίτης της Μητροπόλεως Πιτσβούργου στις Η.Π.Α.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε για την απόδοση τιμής στον μακαριστό Ιεράρχη, με την ανάρτηση φωτογραφίας του στην Ενοριακή Αίθουσα της Καλλιμασιάς, την ονοματοδοσία οδού στην γενέτειρά του Καλλιμασιά, ως οδού Μητροπολίτου Πιτσβούργου Μαξίμου και της μνημόνευσής του στο ετήσιο μνημόσυνο των εκ Καλλιμασιάς καταγομένων Πατριαρχών Ιωακείμ Β΄ και Ιωακείμ Δ΄.

Μαξίμου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πιτσβούργου αιωνία η μνήμη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.