Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνα στην Ιορδανία.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό τέλεσε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 ο Καθηγούμενος αυτής Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος Τρισάγιο μετά τη Θεία Λειτουργίας υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Νήφωνος.

Να σημειωθεί ότι Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος είναι Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τον συνδέει μακροχρόνια πνευματική σχέση με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον μακαριστό Ιεράρχη.

Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος προεξήρχε στις 30 Νοεμβρίου (Κατά το ημερολόγιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, που ετελέσθη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη εν Αμμάν της Ιορδανίας. Μετά το πέρας αυτής ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Τρισάγιον μνημόσυνον δια την ανάπαυσιν των ψυχών των μακαριστών πατέρων και αδελφών: Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνος, Γέροντος Επιφανίου Μυλοποταμινού και Γέροντος Σπυρίδωνος Μικράγιαννανιτου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού επί τον νέον μήνα Δεκέμβριο, ευχόμενος όπως ο επιφανής Υιός και Λόγος του Θεού στηρίζει τον άνθρωπον, και δη σήμερον τον πονεμένον και βασανισμένον από τον φοβερόν πειρασμόν, τον οποίον όλοι εσχάτως βιώνουμε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.