Κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, κατά την οποία εορτάζει το αριστερό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, σεβαστικά μνημονεύθηκε και ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος, ο οποίος την ημέρα αυτή ήγε τα ονομαστήρια του.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου, τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής και εν συνεχεία Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτη κυρού Ειρηναίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος, με λόγους σεβασμού και ευγνωμοσύνης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την προσφορά του μακαριστού Ιεράρχη και προκατόχου του κυρού Ειρηναίου, σημειώνοντας: «ο πολυσέβαστος Γέροντας και πνευματικός πατήρ ημών υπήρξε Ιεράρχης της αγάπης, του αγώνα και της νίκης. Καθ΄ όλη την πορεία της αρχιερατικής του διακονίας απ΄ όπου και αν εκλήθη να διακονήσει, έθεσε την ψυχή του υπέρ του λαού του Θεού, οδηγώντας τον λαό του Θεού στην Επουράνιο Βασιλεία Του. Η ευχή του ας συνοδεύει όλους μας τους δύσκολους αυτούς καιρούς». Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα εις τον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τον Παν. Αρχ. π. Ειρηναίο Μπατσάκη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.