Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β' τέλεσε με το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Νεκταρίου, το εσπέρας της 8ης Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, στην εορτάζουσα ενορία της Mons.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, πέραν της πολυσχιδούς εκκλησιαστικής προσωπικότητας, του έργου του στην Μεγαλόνησο, αλλά και την συμβολή του στα Πανορθόδοξα δρώμενα, όπου σθεναρά, πάντοτε, υπεστήριζε την αλήθεια για το καλό και την ενότητα της Εκκλησίας, υπήρξε ένας από τους Μεγάλους Ευεργέτες της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την δωρεά ακινήτου της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου, στην καρδιά των Βρυξελλών, για τις ποιμαντικές ανάγκες και το έργο της.

Για τον λόγο αυτό θα τελεστεί δέηση σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας θα μεταβεί στην Κύπρο, ώστε να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία και να απατήσει φόρο τιμής στην μνήμη του, ακυρώνοντας το λειτουργικό του πρόγραμμα και τις παρουσίες του στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.