Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με θλίψη πληροφορήθηκε την μετάβαση από τη γη στα ουράνια του Δημητρίου Καλοειδή, ενός εκλεκτού τέκνου της Εκκλησίας, ενός υποδειγματικού χριστιανού, πιστού στις ελληνικές παραδόσεις και φορέα του γνησίου ορθοδόξου φρονήματος, Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πληροφορηθείς το δυσάρεστο γεγονός κατήλθε στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Δημητρίου και εδεήθη να είναι αωνία η μνήμη του. Ακολούθως, επεκοινώνησε προς την εκλεκτή σύζυγο του, προς την οποία εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την θλίψη της Εκκλησίας και της Ομογενείας.

«Ο Δημήτριος Καλοειδής σε όλη του την επί γης ευλογημένη παρουσία, μαζί με την εκλεκτή σύζυγό του Γεωργία, έδωσαν το δυναμικό παρόν σε κάθε γεγονός της ζωής της Εκκλησίας μας και του ελληνισμού των ΗΠΑ.

Η ζωή του Δημητρίου ήταν μία ζωή επιτυχιών, αλλά και μία ζωή θυσιών και γενναιοδωρίας προς τον συνάνθρωπο, προς την Εκκλησία, προς τον Θεό. Άνθρωπος γεμάτος αγάπη, συμπληρούμενος από την σοφία και την αγάπη της συζύγου του, ο Δημήριος Καλεοιδής θα μείνει για πάντα γραμμένος με χρυσά γράμματα στις σελίδες τόσο της ιστορίας του ελληνισμού, όσο και στις σελίδες της καρδιάς όλων εκείνων που ευεργετήθηκαν από εκείνον και είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Να είναι αιωνία η μνήμη του. Σήμερα είναι στην αγκαλιά του κατ᾽ εξοχήν φιλανθρώπου: του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.