Αρχιερατικός Εσπερινός και Τρισάγιο για τη μακαριστή Μοναχή Άννα στο Ι. Ησυχαστήριο Άξιον Εστί Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα.

Τo εσπέρας της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη), συμπροσεχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, καθώς και της αδελφότητας της Μονής.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την φιλόξενη αγάπη και την ευλογία να τελέσει Τρισάγιο, το οποίο, όπως σημείωσε, θεώρησε ιερό χρέος του προς τη μακαριστή Μοναχή Άννα, αφού οι πολλαπλές αρχιερατικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και στα άλλα μνημόσυνα, για τη συμπλήρωση εννέα μηνών από την εις Κύριον εκδημία της, καθώς την είχε γνωρίσει ως διδάσκουσα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου, όντας υπόδειγμα άδολης αγάπης, ταπείνωσης και γνήσιας προσφοράς, ευχήθηκε δε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή της μέσα στο ανέσπερο φως και να την κατατάξει μεταξύ των δικαίων, αφού την αξίωσε και έλαβε το Μεγάλο και Αγγελικό Σχήμα, λίγο πριν κοιμηθεί.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού οι δύο Σεβ. Αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο της μακαριστής Μοναχής, όπου ο Σεβ. κ. Ανδρέας τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου, όπου αναπαύεται αιώνια η κτητόρισσα του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.