Σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ΙΙΙ», βοηθούμενος από ιερείς της ίδιας σχολής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Μακάριος τέλεσε τρισάγιο για τον αποθανόντα χθες αείμνηστο Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Γουέαρ.

Όπως ήδη αναφέρεται στο άρθρο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία για την συμβολή του αείμνηστου Καλλίστου, όχι μόνο στην πνευματική ζωή της Εκκλησίας μας, αλλά και στην ολοκλήρωση του έργου της μέσα από τη σωστή παιδεία.

Ο αείμνηστος Κάλλιστος σαν ακαδημαϊκός διδάσκαλος κόσμησε την Ορθόδοξη Εκκλησία σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τη ζωή και τα έργα του, τα οποία μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.

Μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι ο γραπτός του λόγος τροφοδότησε όσους διψούσαν και ποθούσαν να γνωρίσουν τους αληθινούς και γλυκούς καρπούς που εκπέμπει η Ορθόδοξη πίστη και προετοιμάζει τον άνθρωπο που θέλει να αγωνιστεί για να τελειοποιηθεί και τελικά να οδηγηθεί στη σωτηρία του.

Η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής έψαλε μελωδικότατα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.