ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ: Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλης της χώρας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, ημέρα που τιμά η Εκκλησία μας τους Τρεις Ιεράρχες απόφαση που εναρμονίζεται με το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112), η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή (Τριών Ιεραρχών) πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Τους Τρεις Ιεράρχες τιμά η Εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου 2019 και τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Πέρυσι με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία φέτος στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών ενώ το περιεχόμενο και η χρονική διάρκεια εορτασμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ποιοι ήταν οι Τρεις Ιεράρχες:

Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι επιφανείς Άγιοι και Θεολόγοι της Εκκλησίας μας, Βασίλειος ο Μέγας, Ιωάννης ο Χρυσόστομος και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός.

Η Εκκλησία τιμά χωριστά καθέναν από τους Αγίους τρεις Ιεράρχες για τη σοφία τους, το έργο τους και την χριστιανική τους.

Από τους τρεις Ιεράρχες, άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο (βλέπε 13 Νοεμβρίου) και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο (βλέπε 25 Ιανουαρίου), θεωρούσαν αυτόν ανώτερο από τους δύο άλλους, δηλαδή από τον Βασίλειο και τον Χρυσόστομο.

Όλα τα σχολεία αυτή τη μέρα παραμένουν κλειστά.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.