Ο υποσμηναγός σκοτώθηκε τον Ιανουάριο στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, όταν το Phantom στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Με την δέουσα τιμή και με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη και την ανδρεία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του προτομής του ήρωα Υποσμηναγού στην Τρίπολη.

Με μάτια γεμάτα δάκρυα και τις ψυχές σφιγμένες από πόνο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα πιλότου που στις 30 Ιανουαρίου του 2023 έχασε την ζωή του στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας σε πτήση εν ώρα καθήκοντος.
Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρκά αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρυούτσικα

Εκ μέρους της Κυβέρνησης στην τελετή βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, οι Βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Στην τελετή βρέθηκαν επίσης στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συνάδελφοι από την 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη του.

Η οικογένεια και οι γονείς του ήρωα Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα με βουρκωμένα μάτια είδαν την προτομή να αποκαλύπτεται, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ξέσπασμα χειροκροτημάτων την ώρα που Fantom F4 έκαναν πτήση πάνω από το σημείο. Ακλούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή, ενώ υπήρξε και στεφάνι εκ μέρους της προεδρίας της Δημοκρατίας με την τελετή να ολοκληρώνεται με σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.