Μητρόπολη Χαλκίδος

Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018, οπότε και εορτάστηκε στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Χώρας η Εορτή των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Άννας Παπά, και του διδακτικού προσωπικού, όπως και της μαθητική κοινότητος του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδος, μετέβη στο Σχολείο, προκειμένου να ομιλήσει Εορταστική Εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Την Εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη εισαγωγή η Διευθύντρια του Σχολείου, η οποία καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Κατόπιν, εκλήθη στο βήμα ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με λόγο καρδιακό και σύγχρονο, όπως κάνει κάθε φορά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, μίλησε στους μαθητές του Σχολείου για τους Τρεις Ιεράρχες και την καθιέρωση της εορτής τους, ενώ τους παρουσίασε και ως τους αληθινά μορφωμένους ανθρώπους, με δυνατά μυαλά, φιλάνθρωπες και φιλόθεες καρδιές και, κυρίως, ως πρότυπα ελευθερίας.

Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος διένειμε ως ευλογία σε όλα τα παιδιά και τους διδάσκοντες, ένα βιβλίο μέ την ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Τριών Ιεραρχών: Ομιλία Χαλκίδος Χρυσοστόμου στο 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.