Καιρός: Τα Μερομήνια δείχνουν κακοκαιρία στις αρχές του 2022 Ιανουάριο και Φεβρουάριο ενώ για 10 ημέρες μετά θα έχουμε Αλκυονίδες μέρες.

Διάλειμμα από το κρύο θα κάνει ο καιρός το επόμενο διάστημα ενώ τα Μερομήνια προβλέπουν κακοκαιρία διαρκείας με πολικές θερμοκρασίες έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια οι νοτιάδες θα επικρατήσουν αλλά όχι για πολύ. Ο φετινός χειμώνας όντως θα είναι δύσκολος με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές, σκηνικό που θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου.

Από τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Καιρός: Μερομήνια για Ιανουάριο Φεβρουάριο 2022 -Πότε οι Αλκυονίδες

Δείτε αναλυτικά:

15-21 Ιανουαρίου: Τη δεύτερη εβδομάδα ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με άνοδο θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια (Αλκυονίδες ημέρες).

22-28 Ιανουαρίου: Μετά από ένα διάλειμμα ολίγων ημερών αναμένεται επιδείνωση του καιρού τη τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2022.

29-31 Ιανουαρίου: Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

Ο Φεβρουάριος κάνει ποδαρικό επίσης, με χιόνια. Κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος.

Τον Μάρτιο η κακοκαιρία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα με μικρά διαστήματα… καλοσύνης. Από 21 έως 31 Μαρτίου, μάλιστα, εκτός από βροχές, μπουρίνια, και καταιγίδες δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου, τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός. Το ίδιο ισχύει για το διάστημα από 14 έως 20 Απριλίου, που τα μερομήνια δείχνουν ήπιο καιρό, με ισχυρούς όμως ανέμους και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.

Είναι αργία των τριών ιεραρχών;

Παλαιότερα, η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου δεν αποτελούσε ημέρα αργίας για Γυμνάσια και Λύκεια.

Αντιθέτως, οριζόταν ως ημέρα εορτής κατά την οποία γινόταν εκκλησιασμός και ακολουθούνταν πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Τα τελευταία χρόνια η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί σαν επίσημη αργία, καθώς θεωρείται ότι ο εκκλησιασμός είναι προαιρετικός και μπορεί να γίνει από τους μαθητές χωρίς την παρουσία των δασκάλων ή των καθηγητών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.