ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών. Σχετικά με τον εορτασμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών σας ενημερώνουμε τα εξής - Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών κατά την παραμονή της εορτής.

Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων διατίθεται ένα διδακτικό δίωρο.

Το περιεχόμενο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών 2019 και των εκδηλώσεων καθορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Στα σχολεία, δεν θα γίνουν ούτε εορταστικές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως είχε συμβεί πέρσι που με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσει με βάση τον νέο Νόμο.

Για κλειστά σχολεία αύριο 30 Ιανουαρίου των Τριών Ιεραρχών, η απόφαση εναρμονίζεται με το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112), η οποία όριζε ότι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή (Τριών Ιεραρχών) πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Από τους τρεις Ιεράρχες, άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο (βλέπε 13 Νοεμβρίου) και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο (βλέπε 25 Ιανουαρίου), θεωρούσαν αυτόν ανώτερο και τους τιμούμε αύριο 30 Ιανουαρίου 2019.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά.
Θα ήθελα να λαβαίνω βίους Αγίων και εικόνες
Ευχαριστώ
Έφη