ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2023 Live: ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 30 Ιανουαρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Τριών Ιεραρχών Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος των Αγίων Τριών Ιεραρχών - Ευλογία και Προσευχή προς τους Τρείς Ιεράρχες.

Θεία Λειτουργία 30 Ιανουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Οι Τρεις Ιεράρχες. Βασιλείου του Μεγάλου. Γρηγορίου του Θεολόγου. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο Άγιος Ιππολύτος ο Πάπας Ρώμης ο Ιερομάρτυρας. Η Ανάμνησις ευρέσεως εν Τήνω της Ιεράς εικόνος της Ευαγγελιστρίας το 1823. Η Αγία Χρυσή (Αύρα) η Μάρτυς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 07.30 – Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες. Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου. Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2023 της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Τρία μεγάλα αναστήματα. Τρεις διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες. Τρεις καρδιές ανδρείες, γενναίες. Είναι οι τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των γραμμάτων, που τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, όλους μαζί. Γιορτάζουμε τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Αλεξίου του Κομνηνού, έγινε στην Κωνσταντινούπολη φιλονικία ανάμεσα σε λόγιους και ενάρετους άνδρες.

Άλλοι θεωρούσαν ανώτερο τον Μέγα Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα και υπέροχη φυσιογνωμία. Άλλοι τοποθετούσαν ψηλά τον ιερό Χρυσόστομο και τον θεωρούσαν ανώτερο από τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο και, τέλος, άλλοι, προσκείμενοι στον Γρηγόριο τον Θεολόγο, θεωρούσαν αυτόν ανώτερο από τους δύο άλλους, δηλαδή από τον Βασίλειο και τον Χρυσόστομο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.