Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης των 21.243.250,00 ευρώ για την πληρωμή της α΄ δόσης της 3ης πρόσκλησης των 839 δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται από τις 3 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ, προχώρησε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης των 21.243.250,00€ για την πληρωμή της α΄ δόσης της 3ης πρόσκλησης των 839 δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται από αύριο σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ως την Παρασκευή πληρωμή τελευταίων Νέων στην Κεντρική Μακεδονία

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή της προκαταβολής στους νέους γεωργούς, της τελευταίας «φουρνιάς», από την Κεντρική Μακεδονία, που έλαβαν έγκριση, για την ένταξή τους στο υπομέτρο 6.1, του ΠΑΑ 2014-20.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα κι η εκτίμηση είναι πως το αργότερο έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, αν και δεν αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα, η εκκρεμότητα αυτή θα έχει κλείσει.

Το συνολικό εγκεκριμένο ποσό για αυτή την παρτίδα των υποψηφίων, ανέρχεται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως η διάθεση της προκαταβολής του 70%, θα μοιράσει στους δικαιούχους γύρω στα 21 εκατ. ευρώ.

Η σχετική παρτίδα πληρωμής, όπως δήλωσε στο Agronews και στην Agrenda ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Κεφαλάς, βρίσκεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ουσιαστικά απομένουν κάποια λίγα 24ωρα πριν τα χρήματα πιστωθούν στους λογαριασμούς των 843 δικαιούχων.

Με την προσθήκη των 843 νέων αγροτών, το σύνολο των επιτυχόντων της προκήρυξης για την Κεντρική Μακεδονία διαμορφώνεται σε 2.343 άτομα, καθώς σε πρώτη φάση, το περσινό καλοκαίρι, είχαν εγκριθεί άλλοι 1.501 υποψήφιοι, στους οποίους ήδη έχουν πιστωθεί περί τα 35 εκατ. ευρώ, από την προκαταβολή του 70% της πρώτης δόσης. Συνολικά ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως προς το υπομετρο 6.1. ανέρχεται σε 85,4 εκατ. ευρώ και αποτελεί ρεκόρ.

Παρόλα αυτά και πάλι υπάρχουν περί τους 500 υποψήφιους στην ουρά, οι οποίοι, εν τέλει, δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση, παρότι τα μόριά τους ήταν υψηλά (σ. σ. για την Περιφέρεια ο πήχης «κάθισε» στα 68,52 μόρια) διότι ότι εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι. Κι από ό,τι έχει διαμηνυθεί από το ΥπΑΑΤ, δεν υπάρχουν κονδύλια από άλλα προγράμματα του ΠΑΑ που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για επιλαχόντες αυτής της κατηγορίας από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.