Προεόρτιος Αγιορείτικη Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία Ιερέων εκ του εγγύς και εκ του μακράν, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτου π. Αγγέλου Ανθόπουλου, του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλείου Τσούτσουρα, του Καθηγητού Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανασίου Μελισσάρη.

Στον θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «επί δεκαπενθήμερον στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης ενώπιον της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, δόθηκε η ευκαιρία να τελέσουμε πολλές Λειτουργίες και Αγρυπνίες, διότι αγαπητικό χρέος των Ιερέων και δη των Ιερομονάχων είναι να τελείται το Ιερό Σαρανταλείτουργο. Η Θεία Λειτουργία είναι η ζωή μας, η δύναμίς μας και η απαντοχή μας, ιδίως δε στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας που διανύουμε σήμερα, είναι επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε η επιστροφή στη μετάνοια και στην προσευχή».

Ανέφερε ότι από φοιτητές στην Θεσσαλονίκη μοιράζονταν με τον προϊστάμενο του Ναού π. Μάξιμο τις κοινές πνευματικές τους ανησυχίες για την Εκκλησία και τον επανευαγγελισμό των πιστών.

Με δάκρυα συγκινήσεως και χαράς αποχαιρέτησε την ενορία της Αγίας Βαρβάρας, αφού επαίνεσε για όλη την προσπάθεια εξωραϊσμού και ευπρεπείας τον φιλόχρηστο λαό της Ενορίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιερείς, τους Αναγνώστες και υποσχέθηκε ότι θα είναι προσευχητικά κοντά τους διότι αντιλαμβάνεται τον κόπο και τον μόχθο, τόσο τον πνευματικό όσο και τον ανακαινιστικό του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης.

Ο π. Μάξιμος αντιφωνώντας αφού τον ευχαρίστησε για όλες αυτές τις λειτουργικές και πνευματικές ευκαιρίες να συναντήσουν και να συναντηθούν κύκλω της Αγίας Τραπέζης με τον Χριστό, του ευχήθηκε δύναμη από Θεού στα ευθυνοφόρα καθήκοντά του, υγεία κατ᾽ άμφω και έτη θεοπρόβλητα.

Τέλος παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.