Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος το Σάββατο, 18 Ιουνίου, το απόγευμα, στις 7:00, ως επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Την Τιμία Κάρα μετέφερε εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ, ένας αδελφός της Ιεράς Μονής.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία των ιερών Λειψάνων των Αγίων της εκκλησίας μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία και για τον κόπο τους να έρθουν στην αγιοτόκο πόλη των Τρικάλων τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία. Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, αλλά και τον Καθηγούμενο π. Γαβριήλ.

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης στον ίδιο ιερό ναό τελεί τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων επί τη ελεύση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.