Πανηγυρίζει από χθες το απόγευμα (16 Μαΐου) ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις αθλήσαντος στα Τρίκαλα, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαΐου εκάστου έτους.

Χθες το απόγευμα, οι Τρικαλινοί υποδέχθηκαν με τιμές την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου. Ακολούθησε δέηση και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, έγινε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας σε δρόμους της ενορίας.

Σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Το απόγευμα θα ψαλεί ο Εσπερινός της Μεσοπεντηκοστής και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση και τα Εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο τον εκ Μετσόβου.

Στα Τρίκαλα, ο Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου τιμάται ιδιαιτέρως καθώς έχει επιτελέσει θαύματα, όπως τη σωτηρία της πόλης από θανατηφόρους λοιμούς.

Επίσης, άλλα θαύματά του στα Ιωάννινα και στα Γρεβενά σχετίζονται με την προστασία των καλλιεργειών από έντομα και ξηρασία, ενώ στις περιοχές των Τρικάλων και του Μετσόβου υπάρχει η βεβαιότητα πως ό,τι ζητηθεί από το Νεομάρτυρα Νικόλαο αυτός θα το δώσει.

Ως παράδειγμα αναφέρονται η θεραπεία ενός μουγκού, ο οποίος μίλησε, η θεραπεία του αγκυλωμένου χεριού μιας μοναχής στα Μετέωρα, το 1968, μόλις το ακούμπησε στην κάρα του Αγίου Νικολάου και η θεραπεία ενός κοριτσιού από τη Μηλιά Μετσόβου, όταν ασπάστηκε την κάρα, τη δεκαετία του 1980, το οποίο έπασχε από βαριά επιληψία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.