ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΩΡΑ: Όλη η αλήθεια για το ζήτημα του π Αιμιλιανού (Ευθύμιου) Κλάντζου. Υπηρετούσε σε Ναούς της Λαμίας τον τελευταίο καιρό

Διευκρινήσεις για την υπόθεση του νεαρού κληρικού ο οποίος κατηγορείται για απάτη δίνει η Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Διευκρινίζονται σχετικά με την υπόθεση ότι:

Ο κληρικός κατάγεται από τα Τρίκαλα δεν χειροτονήθηκε όμως από τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομο.
Δεν υπηρέτησε και δεν υπηρετεί στη Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.
Δεν έγινε ποτέ δεκτός στους κόλπους της Μητροπόλεως και δεν του επετράπη η συμμετοχή σε Μυστήρια εντός των ορίων της.
Δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση την εξέλιξη της οποίας παρακολουθεί μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο νεαρός Τρικαλινός είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Μακαριστό Μητροπολίτη της Πελοποννήσου. Επέστρεψε το 2021 στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες και κατέφυγε στη Μητρόπολη Φιώτιδος εξυπηρετώντας μικρά χωριά της επαρχίας Δομοκού.

Ψευδώς αναφέρθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν διάκος του Τρίκκης, χειροτονήθηκε σε δεύτερο βαθμό από τον Σταγών Θεόκλητο, υπηρέτησε και στην Αθήνα στον Ναό του Αρχιμ Νικόδημου Καμπαρνού, μετέβη στα Τρίκαλα και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπηρετούσε σε ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία.

Έντονη ήταν η φημολογία σε εκκλησιαστικούς κύκλους για τη φερόμενη δράση του εν λόγω προσώπου.

Είχε χειροτονηθεί προ ετών από Μακαριστό Μητροπολίτη της Πελοποννήσου. Επέστρεψε το 2021 σε όμορη Μητρόπολη όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες και κατέφυγε στη Μητρόπολη απ’ όπου τέθηκε σε αργία.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.