Με τις επιταγές της επιστήμης πηγαίνει ο κ. Χρυσόστομος.

Την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχει εισηγηθεί ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Χρυσόστομος, ο οποίος έχει επιβάλλει τη χρήση μάσκας ακόμη και στους κληρικούς του.

Ο κ. Χρυσόστομος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία υπήρξε μετριοπαθής και παρότρυνε τόσο τους κληρικούς του όσο και τους πιστούς να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων και να μην παρεκκλίνουν καθόλου.

Σε… αντιρρησίες που εμφανίστηκαν και στον χώρο της Εκκλησίας, ζηλωτές, έκανε δριμείες παρατηρήσεις, ενώ και για τον εμβολιασμό τόνισε κατά καιρούς ότι «θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα» και «να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του».

Η εμφάνισή του κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον Πολιούχο της πόλης -συνοδεία των κληρικών του- με μάσκα ήταν ένα ακόμη δημόσιο παράδειγμα «υπακοής» στη λογική και στην επιστήμη.

Ωραίες στιγμές, μεγάλες χαρές… Του π. Ηλία Μάκου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, σε μια χώρα που είναι πολυθρησκευτική, βιώνει, παρά τις δυσκολίες των καιρών, μεγάλες πνευματικές χαρές, που έχουν ως αφετηρία τους την αναγέννησή της από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Η συνεχεια στο άρθρο Εκκλησία Αλβανίας: Ωραίες στιγμές μεγάλες χαρές

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.