Όλες οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία τελούνται κεκλεισμένων των θυρών μόνο από συγκεκριμένο αριθμό Κληρικών και προσωπικού των ναών, που προβλέπουν οι ΚΥΑ αλλά και οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μεγάφωνα και καμπάνες δεν επιτρέπονται. Μόνο την Παρασκευή οι καμπάνες θα μπορούν να ηχούν πένθιμα και την ώρα της Ανάστασης χαρμόσυνα.
Οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία προβάλλονται τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά από δεκάδες ναούς σε όλη τη χώρα

Η περιφορά του Επιταφίου αλλά και η Ανάσταση θα γίνουν εντός των ναών κεκλεισμένων των θυρών. Οι πιστοί παρακολουθούν εξ αποστάσεως μέσω ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και ίντερνετ.

Παρόλα αυτά, διοργανώνονται μέσω διαδικτύου αρκετές δράσεις, μέσω των οποίων καλούνται οι πιστοί την ώρα της Ανάστασης να βγουν με λαμπάδες αναμμένες και κεριά στα μπαλκόνια τους ή τις αυλές τους και να ψάλλουν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη

Οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τον κόσμο τουλάχιστον έως και τις 28 Απριλίου, όπως προβλέπει η νεώτερη απόφαση που υπογράφη χθες.

Μπορώ να ανάψω το καντήλι στο μνήμα ενός δικό μου ανθρώπου;

Όχι. τα κοιμητήρια αυτές τις ημέρες θα είναι κλειστά για το κοινό

Τι ισχύει για το Άγιο Φως;

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα, αλλά δεν θα μοιραστεί στους πιστούς λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν

Μπορούμε να ψήσουμε το Πάσχα;

Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Το πρόστιμο των 300 ευρώ ισχύει για όλες τις παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης ή μόνο για εκείνες εκτός νομού;

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις επιβάλλεται, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση. Στις περιπτώσεις μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων, το πρόστιμο ανέρχεται σε τριακόσια (300) ευρώ. Στις περιπτώσεις που η ανωτέρω μετακίνηση επιχειρείται με όχημα, επιβάλλεται επίσης το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. Spiridon 4 χρόνια πριν

    Ντροπή και αίσχος. Η μεγαλύτερη προδοσία που έχει τελεστεί ποτέ, από τους ίδιους τους ιεράρχες. Που πήγε η πίστη Στον Θεό που μας διδάσκουν οι ιερείς, όταν φοβούνται έναν ιό ή την κρατική ποινή; Πως είναι δυνατό να μεταδοθεί ένας ιός από μια καμπάνα; Πως είναι δυνατό να μεταδώσει ο από καιρού νεκρός έναν ιό (που καν είχε ακούσει όταν απεβίωσε) στον συγγενή που θέλει να επισκεφθεί τον τάφο του; Μήπως με την ίδια λογική και πίστη, που μεταδίδετε ο ιός με την Θεία Κοινωνια; Πως είναι δυνατό να μην κλονισθεί η πίστη κάποιου όταν βλέπει τους ίδιους τους εκπροσώπους της θρησκείας του να εκδηλώνουν έλλειψη πίστης με τις πράξεις τους ( ή την απραγία τους ). Πως είναι δυνατό να υπακούει Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ; Τρόποι υπάρχουν άπειροι ώστε να μπορούν οι πιστοί να εκκλησιαστούν με ασφάλεια αυτές τις Άγιες μέρες. Πίστη και θέληση δεν υπάρχει όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, από την υπόδουλη ιεραρχία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν είμαι καλός Χριστιανός σίγουρα, είναι όμως βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος και θα ήθελα να ακούσω σήμερα Μεγάλη Παρασκευή την καμπάνα να ηχεί πένθιμα, θα ήθελα να δω τον Επιτάφιο να περνάει έστω, κάτω από το σπίτι μου. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ αύριο το βράδυ. Η ηγεσία όμως της εκκλησίας, μου τα στερεί αυτά. Όχι ο κορονοιος, όχι ο κορονοσεριφης, όχι η εκάστοτε κυβέρνηση που δεν έχει Θεό, αλλά η ίδια η ηγεσία της εκκλησίας της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Ντροπή λοιπόν γιατί αντί για θρησκευτική προσήλωση αυτές τις Άγιες Ημέρες, οι πράξεις τις θρησκευτικής ηγεσίας μου δημιουργούν απογοήτευση, πικρία και οργή. Ελπίζω και παρακαλώ Τον Θεό να συνετίσει τους ιεράρχες μας και αν κάνω λάθος είναι από αυτά που βλέπω και βιώνω.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.