Το « σπίτι μου μια Εκκλησιά» ήταν το φετινό σύνθημα του τριημέρου κυριών στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Η πρεσβυτέρα Έφη Σπυριδοπούλου συνέθεσε τον ύμνο της κατασκήνωσης εμπνεόμενη από το γενικό όνομα.

Η δυναμική των ομάδων, οι διαγωνισμοί χορού και γλυκού, η εκμάθηση κατασκευής κοσμημάτων, τα παιχνίδια, η προβολή διαφανειών για τον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, η αναφορά στον άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, η αδελφική αναστροφή, ο περίπατος στη θάλασσα, το συζητητήριο της Κυριακής συνέθεσαν έναν πανέμορφο πίνακα χριστιανικής κοινοβιακής ζωής.

Επι πάσι τούτοις, οι κατασκηνώτριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα ενδιαφέρον παιδαγωγικό θέμα από τον κ. Γιάννη Θεοδώρου και να προβληματιστούν γόνιμα από την ψυχολόγο κ. Βασιλική Αηδονοπούλου σχετικά με τη διαφορά «ανάμεσα στην ευτυχία και την ευδαιμονία».

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, λειτούργησε μυσταγωγικά ο π. Βασίλειος Μήλιος , ενώ μίλησε στην πρωινή τράπεζα χριστοκεντρικά ο π. Βασίλειος Βύρλιος, ο οποίος πρόσφερε στις κυρίες, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα το καινούργιο βιβλίο για τον όσιο Παΐσιο και πολλά κεράσματα. Βασιλικά τα δώρα των δύο πατέρων Βασιλείων!

Η ώρα του αποχωρισμού ήταν δύσκολη και θλιβερή, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί το αστείο σκετς «ο μικρός πρίγκηπας».
Οι κατασκηνώτριες επέστρεψαν στον αγώνα της καθημερινότητας πιο δυνατές από τη χάρη του Θεού και πιο χαρούμενες .
Τριήμερο κυριών στο Ποσείδι


Τριήμερο κυριών στο Ποσείδι

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.