Διαδοχικές και παράλληλες κινητοποιήσεις προκάλεσαν χάος στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί και για τουλάχιστον οκτώ ώρες - Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις από μελισσοκόμους, υγειονομικούς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Πολύωρο κυκλοφοριακό μπλακ άουτ επικράτησε από το πρωί της Πέμπτης (22/2) στο κέντρο της Αθήνας λόγω των απανωτών κινητοποιήσεων. Την αρχή έκαναν από τις οκτώ το πρωί οι μελισσοκόμοι, που παραμένουν έξω από τη βουλή και λίγο αργότερα ακολούθησε κινητοποίηση υγειονομικών. Περίπου στις τρεις το μεσημέρι έξω από τη βουλή έχουν φτάσει και οι μετέχοντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Οι μελισσοκόμοι υποδέχθηκαν τους φοιτητές στο Σύνταγμα και το σύνθημα που ακούσθηκε ήταν «φοιτητές – αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο γίνεται ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και ενόψει της κατάθεσης στις 7 Μαρτίου στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας έθεσε στις 8 Φεβρουαρίου σε δημόσια διαβούλευση 10 ημερών το πολυνομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».
Οι δρόμοι στο κέντρο άρχισαν να αποδίδονται ξανά στην κυκλοφορία περίπου στις 4 το απόγευμα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.